27 Temmuz 2010 Salı

Uçakta rahat etmenin püf noktaları




Uçak yolculuğu yaparken çantamın her seferinde karman çorman olması sonucunda benim gibi olan sizlere bu yazıyı yazmaya karar verdim. Aynı zamanda da uçak seyahatlerim öncesinde kendime de küçük bir hatırlatma notu olacak.(umarım!)

İş seyahatleri genellikle ofisin stresinden uzaklaşanlar için biraz rahatlatıcı olabilir. Tatile gidiyorsanız gidiş hep hayallerle dolu ve muhteşem olur. Şuraya da gidelim bunu da yapalım cümleleriyle geçen yolculukta keyfinizi bozacak bir şey olsa da umurunuzda olmaz. Ama o dönüş yolu yok mu? Benim için son gün genelde sinir bozucudur. Hemen evime dönmek ve hayata karışmak isterim. Bir gece önceden ertesi gün uçak saati kaç olursa olsun hemen valizimi toplayıveririm ve tatil bitti havasına girerim. Son günleri hiç sevmem o yüzden…

Hoşunuza gitmeyen yolculuklarda konforunuzdan şaşmamak için önerilerime kulak vermenizi şiddetle tavsiye ederim.

1- Kaşmir şal:
Size lüks bir stil verecek olmasının yanı sıra aynı zamanda da sizin için kullanışlı olacağına eminim. Uçağın sıcak mı yoksa soğuk mu olacağını hiçbir zaman bilemezsiniz.
2- Uyku gözlükleri:
Gündüz uçuşlarında pencereden gelen güneşin sizi rahatsız etmesi durumunda sizin için çok kullanışlı olacak uyku gözlükleriniz gece uçuşlarında ise sizi hem tepenizdeki okuma ışığından kurtarır hem de yanınızdaki lafa tutmaya çalışan uçak sohpetçilerinden.
3- Yumuşacık bir hırka
Sahip olduğunuz belki de en yumuşak hırka ile kendinizi evde hissetmenizi sağlayın. Mutlaka üzerinizde birkaç kat giyebileceğiniz veya çıkarabileceğiniz bir şeyler olsun.
4- Jarse pantolon:
Terleten ve sıkı saran kumaşlar sizi hem rahatsız edecek hem de gülünc duruma düşmenize neden olacak. Jarse kumaşın dokusunu oldum olası sevmişimdir. Kayganlığı ve ışıltısıyla göz doldururken aynı zamanda adeta üzerinizde yok gibidir. Hele dökümlü ise uçakta sizi bundan daha fazla rahat ettirecektir.
5- El,yüz ve dudak nemlendiricisi:
Özellikle uzun uçuşlarda cildiniz kurur ve rahatsız olursunuz. Bu nedenle çantanızdan eksik etmeseniz iyi olur.

Genel konforunuzu sağlayıp evinizde hissettikten sonra sizi oyalayacak gereçleri de unutmayın: İpod, gazete, dergi, kitap, dvd player vs…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder